Xiaomi 14T geliyor: Gizemli özellikler ortaya çıktı

Xiaomi, yeni Xiaomi 14T serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Tayland’ın NBTC sertifikasyon veritabanında görülen küresel varyant, Xiaomi 14T Pro’nun bazı özelliklerini ortaya koyuyor. Bu sertifikasyon, model numarası (2407FPN8EG) ve telefonun adını doğrularken, cihazın GSM, WCDMA, LTE ve NR bağlantı desteğine sahip olacağını gösteriyor.

Ek bilgiler, Camera FV-5 veritabanından geliyor ve ana arka kameranın f/1.6 diyafram açıklığına, 12.6MP piksel birleştirme özelliğine ve Optik Görüntü Sabitleme (OIS) özelliğine sahip olacağını öne sürüyor. 12.6MP çözünürlük ile piksel birleştirme, telefonun 50MP ana sensöre sahip olacağını işaret ediyor. Selfie kamerasının ise f/2.0 diyafram açıklığına sahip olup 8.1MP piksel birleştirilmiş görüntüler çekeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Xiaomi’nin amiral gemisi modellerine benzer şekilde Leica ile ortak markalama görebiliriz.

Xiaomi 14T Pro’nun, 4nm işlem sürecine sahip MediaTek Dimensity 9300 işlemci ile gelmesi bekleniyor. Bu SoC, 3.25GHz hızında bir Cortex-X4 çekirdeği, 2.85GHz hızında üç Cortex-X4 çekirdeği, 2.0GHz hızında dört Cortex-A720 çekirdeği ve Mali-G720 Immortalis MP12 GPU içeriyor.

Özellikle, 14T serisinin Xiaomi’nin T serisinde kablosuz şarj desteğine sahip ilk model olacağı düşünülüyor. Önceki raporlar, Xiaomi 14T serisinin Tianma tarafından tedarik edilen ekranlarla geleceğini de ortaya koymuştu.

Xiaomi’nin T serisi, genellikle standart ve Pro modellerini işlemcileri ile ayırıyor. Hem 13T hem de 13T Pro, benzer kamera ve batarya kapasitelerine sahipti. Bu trendin 14T serisinde de devam etmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir