Yaz Mevsiminde Beslenme Önerileri
Diyetisyen Neşe Orhan, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yaz mevsiminde beslenme konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Artan sıcak hava şikayetleri hakkında konuşan Orhan, vücutta sıvı kaybı, iştahsızlık, gıda zehirlenmesi gibi sorunların ortaya çıktığını belirtti.
Özellikle sıcak havalarda su tüketiminin önemine vurgu yapan Neşe Orhan, “Normalde 8-10 bardak su tüketimi önerilirken, bu sıcak havalarda 10-12 bardağın üzerinde su içilmesi önemli. Asitli ve kafeinli içecekler yerine ayran veya taze sıkılmış meyve suları tercih edilmeli” dedi.

Yazın Halsizlik İçin Beslenme Önerileri
Yaz aylarında halsizlik yaşayanlar için beslenme tavsiyeleri de veren Orhan, sıvı ve mineral kaybının önemli olduğunu belirtti. Zeytinyağlılar, mevsim sebzeleriyle hazırlanan salatalar ve sindirimi kolay yiyecekler tüketilmesini önerdi. Ayrıca haşlama ve ızgara yöntemleriyle pişirilmiş, yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.
Yazın Gıda Zehirlenmelerine Dikkat
Çocuklar ve yaşlılar için de dikkat çeken Orhan, sıvı tüketiminin bu gruplar için önemli olduğunu söyledi. Evde hazırlanan yemeklerin tercih edilmesini öneren diyetisyen, dışarıda yemek yemenin risklerine dikkat çekti. Yaz tatilinde su oranı yüksek yiyeceklerin tercih edilmesinin önemli olduğunu belirtti.