Maden suyunu yıllarca yanlış tüketmişiz: Önemli ayrıntı bardakta

Vücudumuzun gün içinde kaybettiği mineralleri günde 2 şişe maden suyu içerek geri kazanmamız mümkün.

Ancak maden suyu tüketirken bu hatayı yapmamaya özen göstermek gerekiyor. Maden suyunu şişede tüketmek herhangi bir kabarcıklaşma meydana getirmiyor ancak bardağa boşalttığınızda oluşan köpürme yararlı gazların kaçmasına neden oluyor.

Uzmanlar maden suyunun faydalı olabilmesi için tamamen hijyenik ve gıda standartları doğrultusunda özel üretilen cam şişelerinde tüketilmesini şiddetle tavsiye ediyor. Diğer türlü içerisindeki mineralleri yok edebilirsiniz.

VÜCUTTAKİ SIVI DENGESİNİ DÜZENLER

Maden sularının içeriğinde sağlığımıza sağlık katan magnezyum yüksek oranda bulunurken, Magnezyum kas ile sinirlerdeki elektrik uyarılarının iletilmesini sağlıyor ve Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor.

Damar sertliği gibi hastalıklara neden olan magnezyum eksikliğini, maden suyu içerek gidermek mümkün görünüyor. Maden suyunun bir diğer içeriği olan sodyum ise vücut sıvılarında en fazla bulunan elementtir ve vücuttaki sıvı dengesinin düzenlenmesini sağlar.

BÖBREK TAŞI OLUŞUMUNU ENGELLER

Ayrıca asit-baz dengesi ve sinir uyarılarının taşınması da sodyumun en önemli görevlerindendir. Bikarbonat, mide hastalıklarına iyi gelir, şeker hastalığı ve gutun tedavisinde, böbrekteki taş oluşumunun engeller.

Ancak maden suyunu yemekten en az 1 saat sonra tüketmekte fayda var. Yemeğin hemen üzerinde içildiğinde mide asitlerinde dengesizlik yaratabilir.

Ayrıca uzmanlar günde bir ve iki şişe maden suyu önerirken fazla alındığı takdirde zararlı olabileceğinin altını çiziyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir