Lezzeti Akıllara Zarar: Katıklı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Enfes lezzetli bir kabak dolması tarifi mi arıyorsunuz? Bu katıklı kabak dolması tarifini ister kendinize, ister ailenize isterseniz de misafirlerinize yapıp birlikte afiyetle yiyebilirsiniz!

Katıklı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Pişirme süresi: 25 dakika

Pişirme derecesi: 160 derece

Malzemeler:

  • 3 adet kabak

  • 250 gram kıyma

  • 1 su bardağı köftelik bulgur

  • 1 adet rendelenmiş soğan

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • Tuz

  • Karabiber

  • Pul biber

Üzeri için:

  • Sarımsaklı yoğurt

  • Pul biberli tereyağı

Hazırlanışı:

1. İşe ilk önce kabakları çizerek başlayın. Kabakları 1,5 parmak kalınlığında dilimleyin. 

2. Kabuk kısmının bittiği çizgiden içini oyun. Kabakları kenarda bekletirken iç harcı hazırlayın.

3. Maydanozları bıçaktan geçirip kaba alın. Aynı kapta soğanı rendeleyin. Kıymayı koyun. 

4. Köftelik bulgurdan dökün. Biber salçası da ekleyin. Pul biber, tuz ve karabiber serpin. 

5. Harcı güzelce yoğurun. Kenara toplayın ve ufak parçalar alıp elimle yuvarladıktan sonra kabakların içini tek tek doldurun. 

6. Kaba tek sıra olacak şekilde özenle dizin. Yarı beline kadar sıcak su dökün. Kabaklara yetecek kadar da tuz serpin. 

7. Kabaklar pişene 160 derecede 25 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve pul biberli yağ ile servis edin.

Afiyet olsun!

Bu tarifin ayrıntılarını adım adım görmek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir