Kelle paçadan faydalı besin ortaya çıktı. İçine et suyu eklenirse faydası katlanıyor

Uzmanlar tarafından da tavsiye edilen mercimek çorbası, halk arasında ‘kara şimşek’ lakabıyla tanınır.

Et suyu eklendiğinde, sağlık üzerindeki olumlu etkileri iki katına çıkar.

İşte mercimek çorbasının sağlık üzerindeki bazı etkileri:

Kelle paça çorbası, özellikle çorbacılarda ve lokantalarda popülerdir ve bağışıklık sistemini güçlendirir, kemik sağlığına katkıda bulunur ve hastalıklara karşı koruma sağlar.

Mercimek çorbası ise bu faydaları daha da artırır ve vücut üzerinde şu etkilere sahiptir:

Yeşil mercimek, ‘kara şimşek’ olarak da anılır ve çorba formunda vücuda çok sayıda fayda sağlar.

Yüksek besin değerine sahip olan mercimek çorbası, çeşitli vitaminler içerir.

C, A, B, D ve B12 vitaminleri açısından zengin olan mercimek çorbası, aynı zamanda önemli mineralleri de bünyesinde barındırır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bileşenler, hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir.

Anemi önlemede etkili olduğu bilinen mercimek çorbası, yüksek miktarda demir ve folik asit içerir.

Kan şekerini düşürme özelliği ile diyabet hastaları için ideal bir seçenektir.

Mercimek çorbasının faydalarını artırmak için, pişirme sırasında biraz et suyu veya tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Bu, hem lezzeti artırır hem de sağlık yararlarını ikiye katlar.

Sinir sistemine olumlu etkileriyle bilinen mercimek çorbası, zihni açar ve vücudu kanser türlerine karşı daha dirençli kılar. Ayrıca yüksek potasyum içeriği ile hipertansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

Sağlıklı ve lezzetli bir mercimek çorbası hazırlamak için aşağıdaki malzemeleri kullanabilirsiniz:

Malzemeler:

– 1 su bardağı yeşil mercimek

– 1 adet orta boy kuru soğan

– 1 diş sarımsak

– 4 yemek kaşığı sıvı yağ

– 1 yemek kaşığı domates salçası

– 1 tatlı kaşığı biber salçası

– Yarım su bardağı erişte

– 5 su bardağı sıcak su

– 1 çay kaşığı tuz

– Yarım çay kaşığı karabiber

– 2 çay kaşığı kuru nane

– 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

Yeşil mercimeği, üzerini örtecek kadar suyla önceden haşlayın.

Kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp, sıvı yağda kavurmaya başlayın. Salçaları ekleyip karıştırın.

Erişteyi ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış yeşil mercimeği ilave edin.

Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi ekleyin. Sıcak suyu döküp karıştırın ve 15 dakika kaynatın.

Çorbanız servise hazırdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir