Kâğıthane’de meydana gelen olayda polis memuru Hakan Telli şehit oldu.. Çeteler bu cüreti nereden alıyor?

Feramuz ERDİN yazdı

Dün gece Kâğıthane’de meydana gelen olayda polis memuru Hakan Telli, saldırganların uzun namlulu silah kullandığı çatışma sonucunda şehit edildi. Kendisine Allah’tan rahmet, yaralı arkadaşımıza da şifa diliyorum. Çatışmanın ardından ise birçok soru gündeme geldi.

POLİSİ PUSUYA MI ÇEKTİLER?

Günün ilk saatlerinde Kâğıthane’de icra edilen bir operasyon sonucunda bir polis memuru şehit olmuş, diğeri ağır yaralanmış ve devamında yapılan müdahalede saldırganlardan birisi ölü ele geçirilmiş ve olay yerindeki dört kişi yakalanmıştır.

Olayın saati, tek ekip olarak gidilmesi ve saldırganların polisi görür görmez ateş etmeye başlaması akıllara ilk olarak bunun bir terör olayı olabileceği ihtimalini getirmişti. Çünkü medyaya düşen ilk haberler de bir uyuşturucu ihbarının polis tarafından değerlendirildiği yönündeydi.

İlerleyen saatlerde İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise bunun rutin bir narkotik operasyonu olduğu ve polis memuru Hakan Telli’nin çıkan çatışmada şehit düştüğü açıklanmıştı.

103 SUÇ KAYDI

Olaya karışanlardan bir tanesinin 103 tane suç kaydı olduğu iddia edilmektedir! Tam 103 kez suç işleyip, 104. suçunu işlemek üzere toplum içine salınan bir kişinin kanundan ve cezadan korkusu olabilir mi?
Yeni bir infaz indiriminin uygulanmakta olduğu şu günlerde denize yaz yazmak gibi gelebilir ama ceza – infaz sistemindeki bu “hoşgörü” furyası yakında yaşanacak daha kötü olayların bir bakıma habercisidir.
Her suçun ardından cezasızlık ile karşı karşıya kalan bu insanlara bulaşan cesaret daha kaç kişinin canına mal olacaktır? 103 defa yakalayıp adalete teslim ettiği kişiyi 104. defa yakalamaya giden polisin can güvenliği riskini hiç hesap ettiniz mi?

UZUN NAMLULU SİLAHLI ÇETE

Olaya karışanların uyuşturucu işine bulaşmış bir çeteye mensup oldukları anlaşılmaktadır. Muhtemelen olay anında kendileri de toksik madde etkisi altında olabilirler?

Aralarında uzun namlulu silahların da bulunduğu bir silah portföyüne sahip olan bu kişiler bu silahları hangi amaçla ve hangi yollarla edinmiştir?

Buradaki hedef muhtemelen rakip çeteler ve hatta siviller değil midir?

ŞİDDETİ ÖZENDİREN ORTAM MEVCUT

Bugün bilgisayar oyunları, sosyal medya, filmler ve hatta televizyon dizileri aşırı şiddet içermektedir. Sosyal medyada izlediğim çete reklamlarının sayısını ben bile hatırlamıyorum. Cesaretlendirici bir müzik eşliğinde çakarlı son model araçlarla ve koruma ordusu ile gezen çete reislerinin etraftan büyük saygı gördüğü bu videoları izleyen hangi genç bunlardan etkilenmez?

Deste deste paraların, güzel ve alımlı kızların yer aldığı bu videolar ve içeriğindeki mesajlar uyuşturucu ve şiddeti özendirmektedir.

SIFIR TOLERANS İÇİN ZAMAN GEÇİYOR

Hemen her ülkede işler sarpa sardığında o düzensizliğe karşı “sıfır tolerans” ilkesi hayata geçirilir. Ülkemizdeki çeteleşme, silahlanma ve şiddet sarmalının olağanüstü şekilde arttığı sosyal medya ve medya paylaşımlarında açıkça görülmektedir.

Devletin iki temel görevi refah ve güvenliği sağlamaktır. Kendini güvende hissetmeyen kişilerin de silahlanmaya başlaması ve kendi adaletini sağlamaya çalışması en istenmeyecek durumdur.
Bugünden ciddi bir durum tesbiti yapılarak gelecekte yaşanması muhtemel olayların önü şimdiden alınmalıdır.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir