Dünyanın En Pahalı Peçetesi 890 Bin Euroya Satıldı

Dünya futbol tarihinin en önemli belgelerinden biri olarak kabul edilen, Arjantinli futbol efsanesi Lionel Messi’nin FC Barcelona’ya transferinin belgesi olan bir peçete, Londra’da yapılan bir müzayedede 762 bin sterline (890 bin euro) satıldı.

Peçeteye, 14 Haziran 2000 tarihinde o dönem FC Barcelona’nın sportif direktörlüğünü yapan Carles Rexach tarafından Messi’yi transfer etme isteğini ifade eden bir metin yazılmış ve imzalanmıştı.

O dönem sadece 13 yaşında olan Messi’nin fiziksel gelişme bozukluğu nedeniyle hormon tedavisi görmesi gerekiyordu. Bu nedenle, transferi konusunda birçok kişi endişeliydi.

Ancak Rexach’ın bu imzalı peçeteye yazdığı metin, Messi’nin futbol tarihindeki efsanevi yolculuğunun başlangıcı oldu.

Messi, Barcelona’da 672 gol atarak 35 kupa kazandı ve 8 kez dünyada yılın futbolcusu seçildi.

Kulübün ikonik futbolcusu haline gelen Messi, 2021’de PSG’ye transfer oldu ve 2023’te de ABD’nin Inter Miami takımına imza attı.

Müzayede evi Bonhams, peçetenin Messi’nin transferi sırasında aracılık yapan futbolcu menajeri Horacio Gaggioli’de olduğunu ve elde edilen gelirin bir kısmının müzayede evine gideceğini açıkladı.

Bu müzayede, Messi’nin futbol dünyasına yaptığı muazzam katkının ve efsanevi kariyerinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir