Birini Öldürdüler, Birini Kaçırdılar!

Edirne’de yaşayan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Begona Rodriguez’in bakımını üstlendiği 5 köpekten biri zehirlendi, diğeri ise kayboldu. Rodriguez, 10 gündür köpeğini arıyor. Rodriguez, “Çok zeki bir köpekti, asla ortadan böyle kaybolmazdı. Köpeğimi kim aldıysa, lütfen geri getirsin” dedi.

EDİRNE’DEKİ 10 YILLIK AKADEMİK HAYAT

Begona Rodriguez, 10 yıl önce Edirne’ye geldi. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Grafik Tasarım Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Karaağaç Mahallesi’nde bahçeli bir evde arkadaşıyla yaşıyor. 3 köpek, 2 eşek, çok sayıda kaz ve tavuk besliyor. 10 gün önce ‘Momo’ isimli köpeği zehirlendi. Veterinerde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aynı gün ‘Çakal’ isimli köpeği de kayboldu.

NÖBET GEÇİREREK ÖLDÜ

Rodriguez, “Ölen köpeğimi veterinere götürdüğümde her şey için çok geçti. Köpeğim zehirlendi. İlk başta epilepsi atağı sandık. Sonraki gün nöbetler devam etti. Veterinerde ölene dek sürdü. Hiçbir şey yapamadık” dedi.

ÇOK ZEKİ KÖPEKTİ, ASLA KAYBOLMAZDI

Rodriguez, “Diğer köpeğim nöbet geçirdiği gece aniden kayboldu. Nasıl kaybolduğunu bilmiyorum. Ertesi gün köpeğim ölünce veterinerden geldik. Çakal burada değildi. Fakülte bahçesine gitmiş olabileceğini düşündük. Orada da yoktu. Çok zeki bir köpekti, asla kaybolmazdı. Köpeğimi kim aldıysa, lütfen geri getirsin. Köpeğim burada çok mutluydu. 5 yıldır benimleydi” ifadelerini kullandı.

ANLAŞAMADIĞIMIZ KİMSE YOK

Rodriguez, “Köpeklerden rahatsız olan birilerinin köpeğimi mahalleden götürdüğüne inanıyorum. Belki biri onu aldı başka yere götürdü. Ama zaten tasması ve çipi olan bir köpeği kim niye sahiplensin? Birileri köpeklerden rahatsız olanlar bu bölgedeki köpekleri alıp başka yere götürüyor. Kimler yaptı, bilmiyorum ama umarım köpeğim geri gelir. Etrafımızda kavgalı olduğumuz insanlar yok, anlaşamadığımız kimse yok. İnsanlar köpekleri görünce korkuyor ve ben de onlara uysal olduklarını söylüyorum” dedi.

SOKAKLARDAKİ KÖPEKLERE YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUM

Çevre aktivisti olan Begona Rodriguez, İspanya’da hayatı boyunca köpeklerle büyüdüğünü söyledi. Edirne’ye geldiğinde ilk işinin köpek sahiplenmek olduğunu ifade etti. “Şu anda 3 köpeğim var. Onların yanında 2 misafir köpek var. Onlar sahiplendirildi, yeni yuvalarına gitmeyi bekliyorlar. Sokaklardaki köpekleri de besliyorum. Sağlık durumu kötü olanları veterinere götürüyorum. Bir sağlık problemi varsa ilgilenilmesini sağlıyorum. Bulabildiklerimi sahiplendiriyorum, bulamadıklarıma sürekli yeni bir yuva arıyorum” dedi.

BÜTÜN SIKINTILARIMI ONLARLA UNUTUYORUM

Rodriguez, “Bahçemde 2 eşek, 5 köpek, birkaç kaz ve tavuklarım var. Onlarla yaşamak benim için çok rahatlatıcı. Normal hayatta yaşadığımız stresin dışında bütün sıkıntılarımı burada onlarla unutuyorum. Buraya geldiğinizde huzur buluyorsunuz. İşle ev arasında tam bir denge oluşturuyor. Bütün gün bilgisayar başında çalıştıktan sonra buraya gelip onlarla olmak beni rahatlatıyor. Benim için burası terapi gibi” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir