Bakan Ersoy: 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyon ve onarım işini gerçekleştirdik

“`html

Vakıflar Haftası Kutlama Töreninde Önemli Açıklamalar

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Vakıflar Haftası Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, tarihsel bir mirasın korunmasının ve insanlık adına sürdürülen mücadelelerin önemine vurgu yaptı.

Haftanın hayırlı geçmesini dileyen Ersoy, “Yüzyıllara meydan okuyan bu mirasın, zamanla değeri daha da artmış durumda. Bu durumu gözlemlemek son derece anlamlı. Böyle bir mirası yaşatan tüm geçmişlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ersoy, her özel gün ve haftanın kökenlerine bağlı kalınarak kutlanmasının gerekliliğini vurgulayarak, şunları dile getirdi:

“Yüce Allah’ın emirlerinden ve Peygamber Efendimizin öğretilerinden beslenen vakıf anlayışı, Türk kültürü ve medeniyetinin her yerine yayılmıştır. Ecdadımızın bu anlayışı, insanlığa kapılar açmıştır. Artık Vakıflar Genel Müdürlüğü dışında da, Bakanlığımız ve diğer devlet birimlerinin, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüttüğü insana odaklı politikaların temeli vakıf anlayışına dayanmaktadır.”

Bakan Ersoy Vakıf Kültür Varlıkları

“137 Vakıf Kültür Varlığının Restorasyonu Sürüyor”

Ersoy, bugüne kadar hiçbir boş vaat ile konuşmadıklarını ve bundan sonra da bunu sürdürmeyeceklerini belirterek çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Son 23 yılda toplamda 12.3 milyar lira bütçeyle 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyonunu gerçekleştirdik. 2002 öncesinde ise bu sayı yalnızca 46’ydı. Yaklaşık 130 kat artış söz konusu. Son iki yılda tamamladığımız projelerin sayısı 302’dir. Şu anda ihalesi tamamlanmış 137 vakıf kültür varlığının restorasyonu devam ediyor ve 2025 yılı sonuna kadar bunlardan 121’inin tamamlanmasını hedefliyoruz. Osmanlı emaneti olan 40 proje üzerinde de çalışmaya devam ediyoruz.

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 6 Şubat 2023 tarihli deprem sonrası zarar gören 377 vakıf kültür varlığının onarım çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini vurgulayan Ersoy, “Bu yıl sonuna kadar tüm restorasyon işlemlerini tamamlamayı öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakan Ersoy, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğini, her zaman el uzatacak bir konumda bulunduklarını belirtti. “Temsil ettiğimiz vakıflar üzerimizde bir borçtur. Yaptığımız her şey, hak sahiplerine emanetleri iade etmek içindir.” dedi.

“Vakıflar, insana hayat veren ve değerleri koruyan bir kavramdır. Geçmişten günümüze aktardığımız mücadele, medeniyetimiz ve milli değerlerimiz doğrultusunda asla geri adım atmayacaktır. Günümüz dünyasında, zorda kalanların yanında yer almayı sürdüreceğiz.” ifadelerini de ekledi.

Bakan Ersoy Vakıf Kültür Varlıkları

Bakan Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, onun destekleriyle milli ve manevi değerlere sahip çıkma konusunda gösterdiği kararlılık ve ilgi için teşekkür etti.

“50 Bin Öğrenciye Karşılıksız Eğitim Desteği Sağladık”

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu da, Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda son bir yıl içerisinde restorasyonları tamamlayarak tekrar hayata kazandırdıkları 101 eser arasında İstanbul Süleymaniye Külliyesi gibi önemli yapılar bulunduğunu belirtti.

Aksu, “2025 yılı ‘Aile Yılı’ olarak ilan edilmiş olup, aile odaklı projelerimizi artırıyoruz. Son bir yılda ihtiyaç sahibi 76 bin aileye düzenli gıda desteği verdik, 50 bin öğrenciye aylık 3 bin lira karşılıksız eğitim desteği sağladık.” dedi.

“316 Bin Kuru Gıda Paketi Dağıttık”

Aksu, Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde 3 bin hafızlık öğrencisine fayda sağladıklarını ve çeşitli illerde sıcak yemek dağıtımı yaptıklarını söyledi. Ayrıca, adak ve kurban etlerini gıda yardımlarına dönüştürerek 7 ülkede ihtiyaç sahiplerine 316 bin kuru gıda paketi ulaştırdıklarını açıkladı.

“`

Related Posts

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: İstifa dilekçesine bunları yazan kıdem tazminatı hakkını kaybediyor

Kıdem tazminatı yalnızca işten çıkarılanlara değil, haklı nedenle istifa eden çalışanlara da verilebiliyor. Ancak istifa dilekçesine yazılacak yanlış bir ifade, hem tazminat hakkını kaybettirebilir hem de işverene ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğü doğurabilir. Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, çalışanların en sık yaptığı hatalara dikkat çekti.

SPK, 2 şirketin sermaye artırımını onayladı – 9 Mayıs 2025

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2 sermaye artırımı ve 5 borçlanma aracı ihraç başvurusuna onay verdi.

Yatırımcılar dikkat: Oranlar güncellendi! Bankalardan yüksek faiz rüzgarı

Merkez Bankası tarafından faiz artışlarına gidilmesiyle birlikte piyasada tüm faiz enstrümanlarında oranlar yükselirken, yatırımcıların gözü mevduatlara çevrildi. Geçtiğimiz haftalarda yüzde 52’ye kadar yükselen mevduat faizlerinde bu hafta itibarıyla en yüksek oran değişti. Parasını 1 yıllık süreçte mevduata bağlayanlar için kümülatif getiri ise daha yüksek. İşte detaylar…

Isparta gülleri dünya annelerine ulaşacak

Anneler Günü’ne sayılı günler kalırken, Türkiye’nin “güller diyarı” olarak bilinen Isparta’da yetişen ve Latince ismi “Rosa Damascena” olan güllerden elde edilen gül suyu, kremi ve yağı kamu iştiraki PttAVM.com tarafından ekonomiye kazandırıldı. Ürünler Uzak Doğu pazarında büyük ilgi gördü.

Boş şeylerle tıka basa dolu!

Hepimizin elinin altındaki dijital belleklerin belli bir kapasitesi var, o kapasitenin izin verdiği ölçüde veri depolayabiliyorlar. İnsan belleği de bundan farklı değil; bizim de belleklerimizin bir sınırı, bir dolma noktası var. Saklamaya değer şeyleri belleğimize kabul etmek, değmeyenleri geri çevirmek bu yüzden önemli. Aksi halde önemsiz şeyler önemlilere ayırmamız gereken yerleri dolduruyor ve belki de hayati bilgilerden, tecrübelerden, hatıralardan mahrum bırakıyor. Bir önceki günümüzün seyrini

Hurafe Reis çakarlı Mercedes’e binerken görüntülendi: ’15 Temmuz’da Hz. Muhammed İstanbul’daydı’ demişti

Türkiye’de hemen her gün bir yerlerden çıkan ve kendine “şeyh”, “alim”, “hoca”, “tarikat lideri” diyen şahıslar, duyanları hayrete düşüren skandal ifadeler kullanmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de hurafeleri toplumda o kadar çok yankı buldu ki …