Android 15, telefon hırsızlarının verilerinizi çalmasını zorlaştıracak

Google I/O açılış konuşmasının tamamını, yapay zekayı akla gelebilecek her şeye nasıl yerleştirdiğini göstermeye ayırdıktan sonra şirket, gösterinin ikinci gününü bir zamanların yıldızı Android’e ayırdı. Çarşamba günü ikinci Android 15 beta sürümünün gelmesiyle birlikte Google, 2024 mobil yazılımında yapay zeka destekli hırsızlık tespiti, Google Play sahtekarlığa karşı koruma ve daha fazlası dahil olmak üzere daha önce duyurulmamış güvenlik özelliklerini açıklıyor.

Hırsızlık Tespit Kilidi, telefon hırsızlıklarını tahmin etmek ve işleri buna göre kilitlemek için yapay zekayı (yine burada) kullanacak yeni bir Android 15özelliğiGoogle, algoritmalarının telefonu kapma, kaçma, bisiklete binme veya arabayla uzaklaşma gibi hırsızlıkla ilişkili hareketleri tespit edebildiğini söylüyor. Android 15 yüklü bir telefon bu durumlardan birini tespit ederse telefonun ekranı hızlı bir şekilde kilitlenecek ve telefon hırsızının verilerinize erişmesi çok daha zor hale gelecek.

Android 15, telefon hırsızlarının verilerinizi çalmasını zorlaştıracak

Yedek Uzaktan Kilitleme özelliği, Hırsızlık Algılama Kilidini tetiklemeden birisinin telefonu almayı başarması durumunda telefonu hızlı bir şekilde kilitlemenizi sağlar. Uzaktan Kilitleme ile, telefonun ekranını herhangi bir cihazdan yalnızca telefon numaranızı kullanarak ve “hızlı bir güvenlik testini” tamamlayarak uzaktan kilitleyebileceksiniz. Bu, birisinin telefonunun çalındığı (veya kaybettiği) ancak Cihazımı Bul’a erişmek için gereken Google hesabı şifresini bilmediği durumları önlemek için tasarlanmış.

Apple‘ın bu yılın başlarında kullanıma sunduğu bir özelliğe benzer şekilde, Android 15 de güvenilmeyen bir yerden hesap güvenliği ayarlarını değiştirmeye çalışırken (PIN’i değiştirme, hırsızlığa karşı korumayı devre dışı bırakma veya Şifre anahtarlarına erişme) ekstra kimlik doğrulaması gerektirecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir