Altında İbre Tersine Döndü: Kuyumcularda Kuyruk Oluşacak! İslam Memiş’ten Kritik Tahmin

ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi beklentileriyle altın fiyatları hızla yükseldi. Ons altın 2365 dolar seviyesini aşarken, gram altın 2500 TL’yi geçti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bayram öncesi yaptığı alım tavsiyesinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

ONS ALTINDA BEŞ HAFTANIN ZİRVESİ

Ons altın, son beş haftanın en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. 2365 dolar seviyesini aşan ons altın, haftalık primini yüzde 3’e yaklaştırdı. ABD’den gelen veriler, ons altının değer kazanmasında etkili oldu. Ons altındaki bu yükseliş, gram altına da yansıdı.

GRAM ALTINDA KRİTİK DİRENÇ AŞILDI

Gram altın, ons altındaki yükselişle birlikte kritik direnç seviyesi olan 2500 TL’yi geçti. Serbest piyasalarda gram altın, haftalık yüzde 5 değer kazandı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Haziran başında yaptığı konuşmada, “Bayrama kadar gram altın alacak olanlar almalıdırlar” demişti.

MEMİŞ’TEN YENİ TAHMİNLER: “KUYUMCULUKTA KUYRUK OLACAK”

İslam Memiş, sosyal medya kanalında altın fiyatlarını değerlendirdi. “Ons altın 2363 dolar seviyesinde. Beklentimiz 2280 dolardı, 2293 dolara kadar geriledi. Tekrar yükseldi ve 2340 direncini kırdı. Toparlanma isteğine devam eden bir ons altın var” dedi. Memiş, Temmuz ayında gram altının 2600-2700 TL, yıl sonunda ise 3000-3500 TL seviyelerine ulaşmasını beklediğini söyledi.

FED’İN FAİZ POLİTİKASI VE ALTIN FİYATLARI

Fed geçtiğimiz haftalarda faiz oranlarını sabit tuttu. Ancak piyasalar yeniden faiz indirimi beklentisi içinde. Eski St. Louis Merkez Bankası Başkanı James Bullard, Eylül ayında faiz indirimi umudu olduğunu belirtti. Altın fiyatları bu beklentilerle yükselmeye devam ediyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Haftanın son işlem gününe 2360 dolardan başlayan ons altın, 2363 dolardan işlem görüyor. Gün içinde en düşük 2357 dolar, en yüksek 2365 dolar seviyeleri görüldü. Gram altın ise 2489 liradan başladığı günü, 2498 liradan işlem görerek sürdürüyor. Gün içinde en düşük 2486 lira, en yüksek 2499 lira seviyeleri test edildi.

BAYRAMDAN ÖNCE UYARILAR DİKKATE ALINDI

Memiş, “Gram altın TL fiyatı bayramdan önce 2420 lira seviyesine gerilemişti. ‘Alın, bu fırsatları bulamazsınız’ demiştim. Şimdi serbest piyasalarda gram altın TL fiyatı 2514 lira seviyesinde. Bayram öncesi uyarılarımı dikkate alanlar iyi bir hareket yaptı” dedi.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir