Kasık fıtığı çocuklarda yaygın görülüyor!

Kasık Fıtığı Bebeklerde Sık Görülüyor!

Kasık fıtığı, çocuk cerrahisinde en yaygın ameliyat nedenlerinden biridir ve özellikle erkek bebeklerde ve prematüre doğanlarda daha sık görülür. Acıbadem Kartal Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Teoman Şen’e göre, kasık fıtığı genellikle ilk bir yaş içinde ortaya çıkar ve çocukların yaklaşık üçte biri altı aylıktan küçüktür. Özellikle prematüre bebeklerde görülme oranı yüzde 16-25 arasındadır. Dr. Şen, kasık fıtıklarının genellikle ebeveynlerin dikkatli gözlemleri ve çocuk doktorları tarafından yapılan muayenelerle tespit edildiğini belirtiyor.

Kasık fıtığı, doğumdan sonra kapanması gereken kasık kanalının açık kalması nedeniyle meydana gelir. Bu yumuşak yapıya sahip şişlik, üzerine bastırıldığında içeri çekilerek kaybolur. Acıbadem Kartal Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Teoman Şen’e göre, kasık fıtığı genellikle yaşamın ilk yılında ve özellikle prematüre bebeklerde görülür. Dr. Şen, çocuklarda kasık fıtığının genellikle ebeveynler tarafından fark edildiğini ve çocuk doktorları tarafından teşhis edildiğini belirtiyor.

Kasık fıtığında erken teşhisin önemli olduğunu vurgulayan Dr. Şen, erken teşhis sayesinde fıtığa bağlı komplikasyonların önlenebildiğini söylüyor. Fıtık boğulması durumunda bağırsağın veya diğer iç organların sıkışıp kalabileceğini belirten Dr. Şen, bu durumun yaşamın ilk altı ayında sık görüldüğünü ifade ediyor. Cerrahi tedavi gerektiren kasık fıtığında erken müdahalenin hayati öneme sahip olduğunu belirten Dr. Şen, cerrahi onarımın hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini söylüyor.

Kasık Fıtığı Tedavisinde Erken Müdahale Önemli!

Dr. Teoman Şen, toplumda kasık fıtığının kendiliğinden düzelebileceği yanlış bir inanış olduğunu belirtiyor. Kasık fıtığının kendi kendine geçmeyeceğini ve cerrahi tedavi gerektirdiğini vurgulayan Dr. Şen, kasık fıtığına benzeyen durumların yanlış teşhis edilip tedavi edilmesinin ciddi komplikasyonlara yol açabileceğini söylüyor.

Cerrahi tedavinin gerekliliğini vurgulayan Dr. Şen, kasık fıtığının erken dönemde onarılmasının komplikasyonları önleyebileceğini belirtiyor. Açık cerrahi girişim ile yapılan yüksek ligasyon tekniğinin en sık uygulanan yöntem olduğunu belirten Dr. Şen, bazı durumlarda laparoskopik onarım gibi farklı tekniklerin de kullanılabileceğini ifade ediyor.

Kasık fıtığı hakkında doğru bilinen yanlışlara dikkat çeken Dr. Teoman Şen, kasık fıtığının ciddi bir rahatsızlık olduğunu ve cerrahi müdahale gerektirdiğini belirtiyor. Erken teşhis ve tedavi ile fıtığa bağlı komplikasyonların önlenebileceğini vurgulayan Dr. Şen, bilinçsizce yapılan uygulamaların hayati risklere yol açabileceğini söylüyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Bayram sofralarında sağlıklı kalmanın ipuçları

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketimi, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Ceren Kaplan, bayram keyfini çıkarırken sağlığı korumanın püf noktalarını anlattı.

Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp damar hastalıkları 65 yaşından sonra daha riskli hale geliyor. Uzmanlar erken müdahalenin önemine vurgu yapıyor. 

Elma sirkesi mucizesi! Küvete 1 bardak dökün, mantar derdine veda edin

Daha önce hiç elma sirkesi banyosu yapmadıysanız, üzülmeyin çok geç değil. Elma sirkesi uzun zamandır sağlıklı yaşam için kullanılan popüler bir ürün olarak kullanılır. Elma sirkesi banyosu yapmanın saç ve cilt için faydası saymakla bitmez. Uzmanlar elma sirkesi banyosu hakkında bilinmesi gereken her şeyi tek tek sıraladı. İşte elma sirkesi ile duş almanın faydaları!

Tacik doktorlara Türkiye’de eğitim desteği

Sağlık alanında güçlü bir birikime sahip olan Türkiye, Tacikistan’da eğitim programı düzenledi.

Beynine pıhtı atan çocuk15 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti

Hatay’da beynine pıhtı atması sonucu hastanede tedavi altına alınan 12 yaşındaki çocuk, 15 gün süren tedavi sürecinde hayata tutunamadı.