İhracatta Büyüme Vurgusu

Yeni İhracat Stratejileri Üzerine Konuşmalar Yapıldı

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin altıncı panelinde yer alan Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi, Türkiye’nin ihracatının 260 milyar dolara ulaştığını belirtti. Safi, önümüzdeki 10 yıl içinde bu rakamın 2-3 katına çıkacağına inandıklarını ve bu büyümeye katkı sağlamak adına yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Capital, Ekonomist, Start Up ve CeoLife dergileri tarafından düzenlenen Uluslararası Ekonomi Zirvesi (UEZ 2025), Türkiye ve dünyanın önde gelen siyasetçilerini, iş insanlarını ve akademisyenlerini bir araya getirdi.

Zirvenin altıncı paneli Safi Holding’in sponsorluğunda gerçekleştirildi ve “İhracatta Yeni Strateji: Rekabet Gücü ve Katma Değer Odaklı Büyüme ve Kalkınma” başlığıyla yapıldı.

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi, 1960’lı yıllarda temelleri atılan yüzde 100 yerli ve milli bir aile şirketi olduklarını ve liman işletmeciliğinden çimento üretimine kadar birçok alanda faaliyet gösterdiklerini vurguladı.

Diğer bir konuşmacı olan Akkök Holding CEO’su İhsan Gökşin Durusoy, şirketin 2024 yılında ihracattaki başarısını, çevik yapısı, ihracat pazarlarındaki çeşitliliği ve operasyonel verimliliğe dayalı stratejilerine bağladı. Durusoy, özellikle kimya alanındaki katma değerli ürünlerinin Avrupa başta olmak üzere birçok pazarda rekabet gücünü artırdığını belirtti.

Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı ise uluslararası iş ortaklıklarının önemine vurgu yaparak, küresel pazarlarda rekabet gücünü artıran temel faktörlerden birinin uzun vadeli stratejik ortaklıklar olduğunu aktardı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan ise Türkiye’nin hizmet ihracatında 115 milyar dolarlık bir rekora ulaştığını belirterek, turizmin ülke ekonomisindeki rolünün giderek arttığını ve turizmde Türkiye’nin önemli bir konuma geldiğini paylaştı.

Related Posts

Yargıtay’dan dikkat çeken ‘dövizle nafaka’ kararı!

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, emsal bir karara imza atarak, süresiz ve şartsız döviz cinsinden taahhüt edilen yoksulluk nafakasının 18 yıllık süre sonunda tarafların ekonomik ve sosyal durumlarına bakılarak uyarlanmasına karar verdi.

4 aydır tüm şubeleri kapalıydı: KFC ve Pizza Hut, Türkiye’ye geri dönüyor

Yum! Brands’ın İş Gıda ile franchise sözleşmesini feshetmesinin ardından yaklaşık 4 aydır 537 şubesi kapalı tutulan KFC ve Pizza Hut, Türkiye’ye geri dönüyor. Amerikalı dev, gayrimenkul ve yatırım yönetimi hizmeti veren Value Solution Partners’la anlaşmaya varırken, şubelerin yeniden açılabilmesi için merkezi yatırımcılarla görüşmeler başladı.

Her 10 yılda bir yapılması gerekiyordu en son 2001’de yapıldı: 24 yıl sonra sayım!

Türkiye tarımda kendi kendine yeten ülke olmaktan çıktı. Tarım dışa bağımlı hale geldi. AKP ise tam 24 yıl sonra “genel tarım sayımı” yapmaya karar verdi. Her 10 yılda bir yapılması gereken sayım en son 2001’de yapılmıştı. Sayımın nasıl yapılacağı konusunda ise soru işaretleri var.

CHP’li Gürer: ‘Nihayet tarım sayımı yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sayımlarına dikkat çekerek “6534 sayılı yasa ile sonu (0) ile biten yıllarda tarım sayımı yapılması kararlaştırıldı. İstisnalar hariç, 1955 yılında yürürlüğe giren kanun ile bu uygulama başladı. Ortalama on yılda bir sayım yapıldı. Günümüzde ise her beş yılda bir yapılması doğru olandır. AKP iktidarı ise 22 yıldır Tarım Sayımı yapmadı. Nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı. ” dedi.

ABD Çin’e yönelik vergileri tek taraflı düşürmeyeceğini açıkladı

Beyaz Saray, ABD’nin Çin’e yönelik tarifeleri tek taraflı olarak düşürmeyeceğini bildirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt Çin’in taviz vermesi gerektiğini söyledi.

Genel tarım sayımına ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi Resmi Gazete’de

Genel tarım sayımı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğinde yapılan çalışmaların sonuçlandırılması ve güncel saha verilerinin elde edilmesi hedefleri doğrultusunda iki aşamada gerçekleştirilecek.