Trakya’da Motorlu Taşıt Sayısı 727 Bin 439

Trakya’da Motorlu Kara Taşıtı Sayısı 727 Bin 439’a Ulaştı

Trakya bölgesinde trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı son verilere göre 727 bin 439’a yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan mart ayı istatistiklerine göre, Kırklareli’nde 168 bin 545, Edirne’de 198 bin 395 ve Tekirdağ’da 360 bin 499 kayıtlı taşıt bulunmaktadır. Bu rakamlarla birlikte Trakya genelindeki kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı önemli bir seviyeye ulaşmış durumdadır.

Ayrıca, mart ayı içerisinde Türkiye genelinde toplamda 195 bin 682 taşıtın trafiğe kaydı yapıldığı belirtilmiştir. Trakya’daki bu artış ve Türkiye genelindeki trafiğe kayıtlı taşıt sayısındaki artış, bölgenin ve ülkenin ekonomik gücünü yansıtan önemli veriler arasında yer almaktadır.

Related Posts

Yargıtay’dan dikkat çeken ‘dövizle nafaka’ kararı!

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, emsal bir karara imza atarak, süresiz ve şartsız döviz cinsinden taahhüt edilen yoksulluk nafakasının 18 yıllık süre sonunda tarafların ekonomik ve sosyal durumlarına bakılarak uyarlanmasına karar verdi.

4 aydır tüm şubeleri kapalıydı: KFC ve Pizza Hut, Türkiye’ye geri dönüyor

Yum! Brands’ın İş Gıda ile franchise sözleşmesini feshetmesinin ardından yaklaşık 4 aydır 537 şubesi kapalı tutulan KFC ve Pizza Hut, Türkiye’ye geri dönüyor. Amerikalı dev, gayrimenkul ve yatırım yönetimi hizmeti veren Value Solution Partners’la anlaşmaya varırken, şubelerin yeniden açılabilmesi için merkezi yatırımcılarla görüşmeler başladı.

Her 10 yılda bir yapılması gerekiyordu en son 2001’de yapıldı: 24 yıl sonra sayım!

Türkiye tarımda kendi kendine yeten ülke olmaktan çıktı. Tarım dışa bağımlı hale geldi. AKP ise tam 24 yıl sonra “genel tarım sayımı” yapmaya karar verdi. Her 10 yılda bir yapılması gereken sayım en son 2001’de yapılmıştı. Sayımın nasıl yapılacağı konusunda ise soru işaretleri var.

CHP’li Gürer: ‘Nihayet tarım sayımı yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sayımlarına dikkat çekerek “6534 sayılı yasa ile sonu (0) ile biten yıllarda tarım sayımı yapılması kararlaştırıldı. İstisnalar hariç, 1955 yılında yürürlüğe giren kanun ile bu uygulama başladı. Ortalama on yılda bir sayım yapıldı. Günümüzde ise her beş yılda bir yapılması doğru olandır. AKP iktidarı ise 22 yıldır Tarım Sayımı yapmadı. Nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı. ” dedi.

ABD Çin’e yönelik vergileri tek taraflı düşürmeyeceğini açıkladı

Beyaz Saray, ABD’nin Çin’e yönelik tarifeleri tek taraflı olarak düşürmeyeceğini bildirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt Çin’in taviz vermesi gerektiğini söyledi.

Genel tarım sayımına ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi Resmi Gazete’de

Genel tarım sayımı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğinde yapılan çalışmaların sonuçlandırılması ve güncel saha verilerinin elde edilmesi hedefleri doğrultusunda iki aşamada gerçekleştirilecek.