Asya borsaları kritik görüşme öncesi karışık seyrediyor

ABD ve Çin Arasındaki Ticaret Savaşı ve Asya Pazarlarında Son Durum

Global olarak enflasyon ve resesyon endişeleri devam ederken, ABD’nin diğer ülkelerle yapacağı ticaret anlaşmalarına dair haber akışı, yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Asya’da, ABD’nin İngiltere ile gerçekleştirdiği ticaret anlaşmasının kısıtlı olduğu değerlendirmesi, ABD-Çin görüşmelerine ilişkin iyimserliği azaltırken, artan jeopolitik riskler de bölge piyasaları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Bölgede açıklanan makroekonomik verilere göre, Çin’de nisan ayında ihracat, Trump’ın gümrük tarifelerini artırmasına rağmen yükseldi. Çin Gümrükler Genel İdaresi verilerine göre, nisan ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 artarak 315,6 milyar dolara ulaştı. İthalat ise yüzde 0,2 azalarak 219,5 milyar dolar olarak gerçekleşti ve ülkenin dış ticaret fazlası 96,1 milyar dolara çıktı.

Çin’in ABD’ye ihracatında yüzde 21’lik bir azalma görülürken, ASEAN ülkelerine yüzde 20,8 ve AB ülkelerine yüzde 8,2’lik bir artış kaydedildi.

Japonya’da hane halkı harcamaları artış göstererek beklentileri aştı. Bölgede Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginlik de yakından takip ediliyor. Hindistan basınında, Pakistan’ın Cammu Keşmir bölgesindeki Hindistan’a ait mühimmat depolarına saldırı düzenlediği haberleri yer alıyor.

Bu gelişmelerin ardından Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,5 artarak 37.485 puana yükselirken, Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,1 düşüşle 2.577 puanda kapandı.

Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,3 değer kaybederek 3.343 puana gerilerken, Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 0,3 prim yaparak 22.834 puanda işlem görmeye devam ediyor. Hindistan’da Sensex endeksi ise yüzde 1 düşüşle 79.547 puanda seyrini sürdürüyor.

Related Posts

CHP’li Gürer: ‘Nihayet tarım sayımı yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sayımlarına dikkat çekerek “6534 sayılı yasa ile sonu (0) ile biten yıllarda tarım sayımı yapılması kararlaştırıldı. İstisnalar hariç, 1955 yılında yürürlüğe giren kanun ile bu uygulama başladı. Ortalama on yılda bir sayım yapıldı. Günümüzde ise her beş yılda bir yapılması doğru olandır. AKP iktidarı ise 22 yıldır Tarım Sayımı yapmadı. Nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı. ” dedi.

ABD Çin’e yönelik vergileri tek taraflı düşürmeyeceğini açıkladı

Beyaz Saray, ABD’nin Çin’e yönelik tarifeleri tek taraflı olarak düşürmeyeceğini bildirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt Çin’in taviz vermesi gerektiğini söyledi.

Genel tarım sayımına ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi Resmi Gazete’de

Genel tarım sayımı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğinde yapılan çalışmaların sonuçlandırılması ve güncel saha verilerinin elde edilmesi hedefleri doğrultusunda iki aşamada gerçekleştirilecek.

Milyarlık zararla ülke ülke geziyor

SGK yöneticileri ‘Kayıtlı Kadın istihdamının Desteklenmesi’ projesi için Hollanda ve İsveç’teydi. SGK 7 ayda yurt dışı gezilerine 4.2 milyon TL harcadı.

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

Trump görüşme öncesi Çin’e ayar verdi

ABD-Çin görüşmeleri öncesinde Trump’tan Çin’e yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik yüzde 80’lik tarifenin doğru göründüğünü belirtti.