2. İstanbul BİLSEM Çocuk Kongresi’nde bildiriler sunuldu

2. İstanbul Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Çocuk Kongresi İlgiyle Karşılandı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. İstanbul Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Çocuk Kongresi, Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi’nde gerçekleşti. Kent genelindeki 39 BİLSEM’den yöneticiler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen kongre, bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi, araştırma yöntemleri deneyimlemeyi ve fikirlerini ifade etme cesareti kazanmayı amaçlıyordu.

BİLSEM öğrencilerinin piyano dinletisinin yer aldığı kongre, müzikal bir açılışla başladı. Öğrencilerin hazırladığı bilimsel ve sanatsal projeler ise salonda kurulan çeşitli platformlarda izlendi.

Toplamda 129 sözlü bildiri ve 68 poster bildirisi sunulan kongrede, 750 öğrencinin çalışmaları geniş bir tematik çerçevede sergilendi. Bu çalışmalar arasında “Temel Bilimler, İnsan ve Toplum Bilimleri, Mühendislik ve STEAM, Sanat, Müzik, Milli Teknoloji Hamlesi, Yapay Zeka, Sürdürülebilirlik, Yeni Medya, Milli Manevi Değerler, Havacılık ve Uzay” gibi konular yer aldı.

Kongrede sunulan projeler, 41 okul yöneticisi ve 52 hakem öğretmen tarafından değerlendirilerek farklı oturumlarda dinleyicilerle buluşturuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, BİLSEM’in çocukların yeteneklerini geliştiren ve bireysel farklılıklara önem veren bir kurum olduğunu vurgulayarak, çocukların gelecekteki bilim insanları, sanatçılar ve mühendisler olacağına dikkat çekti.

Yentür, “Onların içindeki potansiyeli keşfedip geliştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. 2. Çocuk Kongresi, öğrencilerimizin akademik ve sanatsal yönlerini sergilediği çok yönlü bir platform oldu.” ifadelerini kullandı.

Kongrenin temasının “21. yüzyılda BİLSEM’li olmak” olduğunu belirten Yentür, öğrenci projelerinin ülkenin geleceği için önemli birer ışık olduğunu söyledi.

Kongre sonunda başarılı bulunan 15 öğrenci ve danışman öğretmenlerine Yentür tarafından başarı belgeleri verildi. Kongreye ilçe milli eğitim müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler de katıldı.

Related Posts

ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman? ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (ATA AÖF) bütünleme sınavlarının takvimi kısa süre önce resmi olarak açıklandı. Peki, ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman? ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman?

YKS SINAV YERLERİ GÖRÜNTÜLEME: 2025 üniversite sınav giriş belgesi nereden ve nasıl sorgulanır?

YKS sınav yerleri için geri sayım başladı. Üniversite sınav yerleri 2025 yılında sınava katılacak adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. 2025 YKS sınav giriş belgesi, TYT ve AYT sınavına yaklaşık 3 hafta kalmasıyla birlikte binlerce üniversite adayının gündeminden düşmüyor. TYT ve AYT sınavı için son hazırlıklarını sürdüren yüz binlerce üniversite adayı, sınava nerede ve hangi salonda gireceğini merak ediyor. ÖSYM, YKS sınav giriş yerlerini AİS ekranı aracılığıyla duyuruyor. Peki, 3 oturum için YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte, merak edilen sorunun cevabı

Arefe günü eczaneler açık mı, kaça kadar açık? 5 Haziran bugün ve bayramda eczaneler çalışıyor mu? 2025 Kurban Bayramı nöbetçi eczane sorgulama ekranı

5 Haziran arefe günü eczane çalışma saatleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gündeme geldi. Takvime gör bu yıl Kurban Bayramı arefe günü 5 Haziran Perşembe, bayramın ilk günü ise 6 Haziran Cuma gününe denk geliyor. Bayram öncesi arefe günü ilaç tedariği yapacak olan vatandaşlar ise arefe günü eczaneler yarım gün mü, kaça kadar açık, sorularına yanıt aramaya başladı. Kamu kurumu olmayan eczaneler, Milli ve Dini Bayramlar boyunca Nöbetçi eczane sistemiyle çalışıyor. Peki, arefe günü eczaneler açık mı? Kurban Bayramı ve arefe günü eczaneler kapalı mı? İşte, bayramda eczanelerin çalışma durumu ve ayrıntılı bilgiler.

ŞIRNAK BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025 || Şırnak’ta Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet Bayram Namazı saatleri: Şırnak

Şırnak bayram namazı saati 2025 Kurban Bayramı sabahı Şırnak il genelindeki cami ve mescitlerde bayram namazlarını eda etmek isteyen inanalar tarafından merak edilip araştırılıyor. Bilindiği üzere bayram namazı, güneş doğum saatinden yaklaşık 40 – 50 dakika sonra kılınır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm iller için olduğu gibi Şırnak için de bayram namazı saati hesaplaması yapılıp kamuoyuyla paylaşıldı. Peki, 2025 Kurban Bayramı Şırnak bayram namazı saat kaçta? Diyanet İşleri Başkanlığı verileri doğrultusunda hazırlanan Hürriyet 2025 Kurban Bayram Namazı saatleri sayfası üzerinden merak ettiğiniz tüm illerin bayram namazı vaktini sorgulayabilirsiniz. İşte Şırnak bayram namazı saati…

Nazım Hikmet kimdir, ne zaman öldü, nereli? 3 Haziran 1963’te ne oldu? Nazım Hikmet şiirleri ve sözleri!

Türk edebiyatının “Mavi Gözlü Dev”i Nazım Hikmet Ran, romantik devrimci ruhu, serbest nazımın öncülüğü ve evrensel temalarıyla dünya edebiyatında iz bırakan bir şairdir. 15 Ocak 1902’de Selanik’te başlayan hayatı, 3 Haziran 1963’te Moskova’da sona eren Nazım Hikmet’in sürgünlerle, hapislerle ve mücadeleyle dolu yaşam öyküsü, eserleri ve unutulmaz sözleriyle hala milyonların kalbinde yaşıyor. Peki, Nazım Hikmet kimdir, ne zaman öldü, nereli? 3 Haziran 1963’te ne oldu? İşte, Nazım Hikmet’in hayatı, şiirleri ve sözleri!

DEPREM Mİ OLDU? KANDİLLİ VE AFAD SON DEPREMLER 26 MAYIS || Sismik aktivite anbean kaydediliyor! Az önce deprem mi oldu? Son deprem ne zaman, nerede, kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler 26 Mayıs listesi en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Son depremler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından tüm sismik hareketlilikler anbean kaydediliyor. Yaşanan depremler sonrasında ise gözler “Son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?” sorusunun cevabına çevrildi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabı…